Bruine Bonen
Bruine bonen klaar maken met andere groenten erbij smaakt lekkerder dan alleen maar bruine bonen.
Hieronder staat de uitleg voor het maken van Chili con carne.
Stap 1.
Klaarzetten
|
Zet het volgende klaar: voor 4 personen:
· De bonen in een pot of blik: ongeveer 700 gram
· Chili con carne-kruiden (of pakje mix voor chili con carne)
· 1 rode paprika
· 1 prei
· 2 uien
· Blikje tomatenpuree van ongeveer 70 gram
· Rundgehakt: ongeveer 350 gram
· Bakolie of boter
|
|
· Braadpan; hapjespan
· Vergiet of grote zeef
· Snijplank
· Snijmes
· Pannenlappen · Pannenonderzetters · keukenwekker
|
Stap 2.
Voorbereiden Bonen
|
· Zet het vergiet of grote zeef op een schaal.
Giet de bonen in het vergiet of de zeef, zodat het bonenvocht in de schaal er onder lekt.
· Spoel de bonen in het vergiet of zeef af met koud water uit de kraan.
|
Uien
|
· Snipper de uien. Zie “ui en ui snipperen”
|
Prei |
· Snijd en was de prei. Zie stap 2 en 3 van “prei koken” |
Paprika
|
· Was en snijd de paprika in blokjes. Zie “Paprika” |
Stap 3.
Bakken
|
· Doe de braadboter of olie in de braad- of hapjespan. Kijk op de verpakking hoeveel je nodig hebt.
· Bak het gehakt rul. Zie “Gehakt rul bakken”
· Doe de uien en prei en paprika-stukjes bij het gehakt in de pan.
· Doe de kruiden of mix voor chili con carne ook bij het gehakt in de pan. Kijk op de verpakking of je bijvoorbeeld nog water moet toevoegen.
· Roer alles goed door.
· Laat een paar minuten het gehakt met de groenten bakken.
· Doe de tomatenpuree en de bonen ook door het mengsel in de pan. Warm de tomatenpuree en de bonen op; ze hoeven niet mee te koken.
· Roer alles goed door.
· Zet het gas uit als de bonen opgewarmd zijn.
|
Bij de chili con carne kan je rijst eten. Maak dan maar ongeveer 150 gram rijst klaar. (als je voor 4 personen chili con carne maakt) Zie “Rijst” |