Bruine Bonen

Bruine bonen klaar maken met andere groenten erbij smaakt lekkerder dan alleen maar bruine bonen.

Hieronder staat de uitleg voor het maken van Chili con carne.

Stap 1.

 

Klaarzetten

 

   http://www.sclera.be/pics/pictos/zout.png

 

    prei                       

 

tomatenpureeeee   

 

    bakolie / olie                  

 

 

Zet het volgende klaar: voor 4 personen:

 

 

·         De bonen in een pot of blik:

ongeveer 700 gram   

    

·         Chili con carne-kruiden

 (of pakje mix voor chili con carne)

 

·         1 rode paprika

 

·         1 prei

 

·         2 uien

 

·         Blikje tomatenpuree van ongeveer 70 gram 

 

·         Rundgehakt: ongeveer 350 gram

 

·         Bakolie of boter

 

 

http://www.sclera.be/pics/pictos/kookpot%202.png  vergiet

 

 http://www.sclera.be/pics/pictos/snijplank.png   ovenwanten http://www.sclera.be/pics/pictos/kookwekker.png

 

·         Braadpan; hapjespan

 

·         Vergiet of grote zeef

 

·         Snijplank

 

·         Snijmes

 

·         Pannenlappen

·         Pannenonderzetters

·         keukenwekker

 

Stap 2.

 

Voorbereiden

Bonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·         Zet het vergiet of grote zeef op een schaal.

 

Giet de bonen in het vergiet of de zeef, zodat het bonenvocht in de schaal er onder lekt.

 

 

 

 

 

 

 

·         Spoel de bonen in het vergiet of zeef af met koud water uit de kraan.

 

 

 

 

Uien

http://www.sclera.be/pics/pictos/ui.png http://www.sclera.be/pics/pictos/keukenmes%20groot.png

·         Snipper de uien.

Zie “ui en ui snipperen”

 

Prei

·         Snijd en was de prei.

Zie  stap 2 en 3 van “prei koken”

Paprika

 

·         Was en snijd de paprika in blokjes.

Zie “Paprika

Stap 3.

 

Bakken

 

zout lepel

 

 

http://www.sclera.be/pics/pictos/kookwekker.png

 

 

 

 

·         Doe de braadboter of olie in de braad- of hapjespan. Kijk op de verpakking hoeveel je nodig hebt.

 

 

·         Bak het  gehakt rul.

Zie “Gehakt rul bakken”

 

·         Doe de uien en prei en paprika-stukjes bij het gehakt in de pan.

 

·         Doe de kruiden of mix voor chili con carne ook bij het gehakt in de pan.

Kijk op de verpakking of je bijvoorbeeld nog water moet toevoegen.

 

·         Roer alles goed door.

 

·         Laat een paar minuten het  gehakt met de groenten bakken.

 

 

·         Doe de tomatenpuree en de bonen ook door het mengsel in de pan.

Warm de tomatenpuree en de bonen op;

ze hoeven niet mee te koken.

 

·         Roer alles goed door.

 

·         Zet het gas uit als de bonen opgewarmd zijn.

 

Bij de chili con carne kan je rijst eten.

Maak dan maar ongeveer 150 gram rijst klaar. (als je voor 4 personen chili con carne maakt)

Zie “Rijst”