Courgette

Courgette kan je bij veel gerechten klaarmaken en eten.

 

Het is een groente die meestal  gekookt of gebakken wordt gegeten,

maar rauw eten kan ook.

De courgette is het lekkerst als die nog klein is (hooguit 30 cm lang).

 

Kijk even of de schil er gaaf uit ziet en de courgette stevig aanvoelt.

Het kroontje moet er nog op zitten.

 

 

Stap 1.

 

Wassen

 http://www.sclera.be/pics/pictos/kraan%20lopend.png 

 

 

 

Was de courgette  onder de lopende kraan.

 

 

Stap 2.

 

Snijden

Nodig:

 

Bord of Snijplank

Mes

 

 

 

 

Snijd het kroontje en het andere uiteinde van de courgette af.

Schillen is niet nodig;

De witte zachte pitten kun je laten zitten.

Gooi het afval in de GFT-bak.

 

Snijd de courgette in stukken:

plakjes of blokjes of reepjes.

Of in de lengte als je de courgette wil vullen.

 

Bewaar de courgette niet in de koelkast, maar op een koele plaats. (12-15 C).

 

Opmerking:

Courgettes moeten knapperig blijven en daarom maar kort worden klaargemaakt.

Kook je bijvoorbeeld de courgetteplakjes te lang dan worden ze doorzichtig en papperig.