Radijsjesbloem

 

Stap 1.

 

Klaarzetten

 

 http://www.sclera.be/pics/pictos/snijplank.png    borden

 

 

 

 

 

 

·         Gewassen radijsjes, zonder staartje en blaadjes.

Zie onder groente

·         Snijplank of bord

·         Aardappelschilmesje

·         Bord om radijs op te leggen

·         Keukenrolpapier

 

Droog de radijs goed af met een keukenrolpapiertje.

Stap 2.

 

Snijden

Ster maken

 

 

 

 

 

 

Snijd met een scherp mesje een stervorm uit de radijs.

(het beste kun je  aan de kant snijden waar het loof heeft gezeten).

 

Je moet misschien even oefenen met snijden van die ster.

Stap 3

 

Snijden bloemblaadjes

 

één van de punten van de ster

 

 

Maak met het mes een inkeping in een V-vorm.

 

 

 

Begin een stukje onder de punt van de ster.

 

Zie witte pijlen.

 

Maak onder nog 3 of meer andere punten van de ster, ook zo’n V-vorm inkeping.

 

 

 

 

 

 

Ga met het mesje voorzichtig achter de inkeping en haal het stukje radijs als ‘bloemblaadje’ naar voren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorg er voor dat je geen stuk  er uit snijdt.

 

 

Hier moet het stukje  radijs nog vast zitten.

 

 

Vouw op deze manier alle bloemblaadjes uit, zodat je een bloemetje krijgt.

 

 

Maak op deze manier meer bloemetjes.

 

Leg de radijsbloemetjes als hapje of versiering op een schaal.