Spekblokjes bakken
Stap 1.
Klaar zetten
|
· voorverpakte spekblokjes 75 tot 100 gram per persoon
Kruiden zijn niet nodig, meestal zijn de blokjes zelfs flink gezouten.
· Braadboter of olie
· 1 groot bord
· vork
· koekenpan of braadpan
· Pannenlappen
|
Stap 2.
|
· Pak een bord.
· Doe de verpakking met de spekblokjes open.
· Leg de blokjes op het grote bord
Gooi de verpakking in de afvalbak.
· Was je handen. In rauw vlees zitten bacteriën en die moet je niet via je handen binnen krijgen.
|
Zorg dat je de vork en het bord waar het rauwe vlees mee in aanraking is geweest niet gaat gebruiken voor ander eten.
Was dus het bord en de vork waarop de rauwe spek heeft gelegen eerst goed af voordat je ze voor iets nieuws gebruikt.
|
|
Stap 3.
De spekblokjes bakken
|
· Doe boter of olie in de pan.
Kijk op de verpakking van de boter of olie hoeveel je moet gebruiken. Ik heb …. gram of ….eetlepels nodig. (vul in)
· Zet de pan of braadpan op het fornuis.
· Zet de gasknop op de hoogste stand en laat de boter of olie smelten/ heet worden.
· Doe met de vork de spekblokjes van het grote bord in de koekenpan.
· Je roert de blokjes met een vork door elkaar en bak ze ongeveer 1 minuut op hoog vuur
· De vork kan je weer op het grote bord leggen en steeds gebruiken.
· Zet dan de gasknop lager.
· Roer regelmatig door de spekblokjes zodat die van alle kanten gaar worden, dan zijn ze bruin van kleur.
· LET OP DAT JE MET DE VORK NIET OVER DE BODEM VAN DE PAN SCHRAAPT EN DE BODEM BESCHADIGT.
· Kijk op de verpakking hoe lang de blokjes moeten bakken.
· Zet de gasknop onder de pan met spekjes uit als de spekjes voldoende gebakken zijn. |
Stap 4.
Opruimen |
Leg de vork en het vuile bord bij de afwas. Zet de boter of olie weer terug waar je die bewaart. |