Spinazie uit de diepvries

 

Stap 1.

 

Klaarzetten

 

 

http://www.sclera.be/pics/pictos/boter%202.png? http://www.sclera.be/pics/pictos/zout.png?

Zet het volgende klaar:

 

·         Het pak met de diepvries-spinazie

Hier is een voorbeeld van spinazie a la crème in deelblokjes.

·         Boter: kijk op de verpakking  of je boter en water er bij nodig hebt.

·         Kruiden: Soms als de spinazie is opgewarmd, moet je weleens kruiden er door doen; meestal niet. Kijk op de verpakking  of je die nodig hebt.

 

 

Je hoeft meestal geen zout er bij te doen.

Kijk op de verpakking.

 

 

 

http://www.sclera.be/pics/pictos/kookpot%202.png http://www.sclera.be/pics/pictos/houten%20lepel.png borden

 

Een pan

Roerlepel

Bordje om lepel op te leggen

Pannenlappen

Pannenonderzetter

 

Stap 2.

 

Open maken

 

 

 

 

 

Maak het pak met de diepvries-spinazie open.

Een pak met deelblokjes is handig.

Kijk op de verpakking hoeveel je nodig hebt.

(750 a 800 gram is voor 4 personen genoeg)

 

Doe de inhoud in de pan.

 

Doe er een klontje boter en/of water bij als dit moet.

 

Leg de roerlepel op het bordje.

Stap 3. Zet de afzuigkap aan.

 

Opwarmen

 

http://www.sclera.be/pics/pictos/koken%203.png

Zet de pan met spinazie op het gasfornuis.

 

 

Zet het gas aan onder de pan met spinazie op een lage stand.

 

Je moet regelmatig roeren: dan wordt alles gelijktijdig opgewarmd.

Je kan de roerlepel steeds na het roeren op het bordje leggen.

 

Je moet er op letten dat de spinazie niet aan de bodem van de pan gaat aanbakken.

 

De spinazie gaat koken als die gaat borrelen, beetje bewegen.

Als je ziet dat de spinazie net kookt, zet je het gas op een lagere stand.

Meestal moet je de spinazie even door laten koken.

 

Kijk wel op de verpakking of dat inderdaad zo moet.

Stap 4.

 

 

http://www.sclera.be/pics/pictos/zout%202.png?

 

 

Zet het gas uit.

 

Zet de afzuigkap uit.

 

Zet de pan op een onderzetter.

 

Kijk op de verpakking of je nog kruiden of zout moet toevoegen.

 

Stap 5.

 

Opruimen

Gooi het lege  pak in de afvalbak.

 

Leg de vuile lepel en het bordje bij de afwas.

 

Zet de kruiden en boter  als je die gebruikt hebt weer terug op zijn plaats.