Spinazie uit de diepvries
Stap 1.
Klaarzetten
|
Zet het volgende klaar:
· Het pak met de diepvries-spinazie Hier is een voorbeeld van spinazie a la crème in deelblokjes. · Boter: kijk op de verpakking of je boter en water er bij nodig hebt. · Kruiden: Soms als de spinazie is opgewarmd, moet je weleens kruiden er door doen; meestal niet. Kijk op de verpakking of je die nodig hebt.
Je hoeft meestal geen zout er bij te doen. Kijk op de verpakking.
|
|
Een pan Roerlepel Bordje om lepel op te leggen Pannenlappen Pannenonderzetter
|
Stap 2.
Open maken
|
Maak het pak met de diepvries-spinazie open. Een pak met deelblokjes is handig. Kijk op de verpakking hoeveel je nodig hebt. (750 a 800 gram is voor 4 personen genoeg)
Doe de inhoud in de pan.
Doe er een klontje boter en/of water bij als dit moet.
Leg de roerlepel op het bordje. |
Stap 3. Zet de afzuigkap aan.
Opwarmen
|
Zet de pan met spinazie op het gasfornuis.
Zet het gas aan onder de pan met spinazie op een lage stand.
Je moet regelmatig roeren: dan wordt alles gelijktijdig opgewarmd. Je kan de roerlepel steeds na het roeren op het bordje leggen.
Je moet er op letten dat de spinazie niet aan de bodem van de pan gaat aanbakken.
De spinazie gaat koken als die gaat borrelen, beetje bewegen. Als je ziet dat de spinazie net kookt, zet je het gas op een lagere stand. Meestal moet je de spinazie even door laten koken.
Kijk wel op de verpakking of dat inderdaad zo moet. |
Stap 4.
|
Zet het gas uit.
Zet de afzuigkap uit.
Zet de pan op een onderzetter.
Kijk op de verpakking of je nog kruiden of zout moet toevoegen.
|
Stap 5.
Opruimen |
Gooi het lege pak in de afvalbak.
Leg de vuile lepel en het bordje bij de afwas.
Zet de kruiden en boter als je die gebruikt hebt weer terug op zijn plaats. |